Окултна книга ли е Хари Потър

"Не разбира се. Много хора обвиняват, че авторката е използвала "рецепти" за истински магии, но странно защо тогава никоя не може да се получи."
   Андрей от Потър Мания
 
"Не смятам. Това е просто една красива измислица - магиите, отварите и всичко могично наистина се базират на реални неща, но това са поверия и легенди от Древността и нямат приложение днес... поне според мен. Не знам колко души вярват, че ако се смесят корени от маргарити, далак от плъх, изсушена смокиня, гъсеници и сок от пиявици ще се получи отвара за смаляване. Аз не го вярвам."
   Невидимата, гр. София

"Да.окултна книга е.Доста бързо стана известна и взе връхни точки за отрицателно време.Именно това направи децата по заинтересовани към четене.Познавам доста деца ((Приятели))които не четат,но точно тази книга са прочели.Окултна книга."
   Наталия Иванова (DEAD*_SOUL!), гр. София
 
"Не виждам с какво Хари Потър може да е окултна книга, след като и в петте книги крючови думи като Сатана или Окултизъм не са включени. Освен това - ако беше окултическа книга щеше да те учи на нещо. Не виждам да мога да призовавам демони с прочита на книгите.... Това са глупости. Свещенически слухове."
   Владимир Вълчев (Dark_Lord), Палатайн, Илинойс, САЩ
 
"Романите за малкия магьосник в никакъв случай не са окултни. В тях голяма роля играе митологията, а ако тя е окултна..."
   Луна Лъвгуд
 
"Не, защото не казва на хората да правят магии."
   Rex Pepino
 
"Доколкото знам окултизмът беше някаква си наука за свръхестественото и за тайните сили около нас..ами не,това не е такава книга...чети Ванга, не "Хари Потър"-това си е полуфантастична детска книга със скрити мотиви за ценностите в човешкия живот...помагала ми е в някои ситуации, но и когато имам пръчка в ръката си...говоря за човешките отношения...така я възприемам...ама 7 части...то омръзва..сигурно ще прочета 6-та и 7-ма,но няма пак да се фанатизирам... Smile много разсъждения, а мнението ми е, че книгите за Харисън Потър не са окултни..."
   eXorcist
 
""Хари Потър" не е окултна книга, защото целта и не е да насочва читателите към извършването на магии... Ако "Хари Потър" е окултна книга, то тогава всяко фентъзи е като него!"
   Есмералда Вихронрав, гр. София
  




{START_COUNTER}